In 5 stappen jouw BBQ geregeld!

Plan jij deze zomer de BBQ!?

Wat leuk dat je een BBQ gaat organiseren! Met deze tips en tricks helpen we je een stukje op weg om er een onvergetelijke dag of avond van te maken. Een BBQ is een geweldige manier om iedereen bij elkaar te brengen. Om activiteiten te organiseren en samen te genieten van lekker eten en gezelligheid. Dus organiseer snel die BBQ!

Een BBQ zonder moeite? Remia verloot iedere week een Remia BBQ pakket voor 20 personen bij aankoop van 2 Remia producten. Wil je niet wachten op de uitslag of heb je niet gewonnen? Dan zeker niet getreurd, want met deze vijf tips organiseer je heel snel jouw eigen BBQ.

Stap 1: PLAN DE DATUM

Vaak de grootste uitdaging, daarom ook de eerste stap. Maar met datumprikker.nl wordt dit een stuk makkelijker. Tip: benader eerst 3 vrienden, buren of familieleden waarvan je weet dat zij het sowieso leuk vinden om mee te doen. Prik met hen een aantal data en pols daarna de rest van de groep. Is de datum geprikt? Nodig dan iedereen uit. Het uitnodigen kan via Whatsapp of print de uitnodigingen en deel ze uit.

Stap 2: VERGUNNINGEN (EN SUBSIDIES)

Denk aan de vergunningen! Als je bijvoorbeeld een Buurt BBQ houdt op een openbare plek zoals de straat, dan moet je hier doorgaans een vergunning voor aanvragen. De vergunning is gratis, maar moet wel 2 weken van tevoren worden doorgeven. In sommige gemeentes worden er ook subsidies verstrekt voor sociale evenementen, zoals een Buurt BBQ. Doe hiervoor navraag bij jouw gemeente.

Stap 3: DE VOORBEREIDING

Een geslaagde BBQ begint natuurlijk met een goede voorbereiding. Maak samen met je BBQ vrienden een boodschappenlijst en zorg voor voldoende variatie bij en op de BBQ! Reken ongeveer 500 gram vlees/vega per persoon en de helft voor de kinderen. Denk daarnaast ook aan voldoende (pasta)salades, brood, kruidenboter en natuurlijk saus! Tegenwoordig eten steeds meer mensen bewust minder vlees. Inventariseer van tevoren of er specifieke (dieet)wensen zijn. 

 

Stap 4: WIE DOET WAT?

Verdeel de taken met degene waarmee je de BBQ organiseert. Iemand zorgt voor drinken, een ander voor vermaak voor de kinderen, een ander voor brood en salades, etc. Een ieder kan zijn/haar eigen tuinstoel of tafel meenemen. En de BBQ koning van de straat zorgt natuurlijk voor een BBQ waarop gegrild kan worden!
Geen tijd en/of zin om zelf alle boodschappen te halen en salades te maken? Bestel dan met korting een Remia BBQ pakket via BBQ Holland! Alle benodigdheden voor een BBQ worden dan bij jou thuis bezorgd (vlees/vega, salades, brood én saus)! Bekijk en bestel ze hier met korting.

Stap 5: HUISREGELS!

Maak foto’s en deel ze met iedereen! Niets is zo leuk om later terug te kijken op een geslaagde dag. Inspireer ook anderen door de foto’s van jouw #remiabbq te delen op social media! Vergeet @remiafans niet te taggen!